Tobbes dröm har länge varit att ha en restaurang på Sjörup Prästgård. 

Alex föddes in i restaurangbranschen. Alex mor Krystyna och far Vincenzo var bland de första i Ystad med att sälja pizza.

Tobbe och Alex har genom sina familjer känt varandra under lång tid och har de senaste åren arbetat tillsammans, då Alex har producerat musiken till Tobbes och hans hästars stora arenauppträden runt om i världen.

Därifrån föddes idéen att hitta ett restaurangkoncept.

Tobbe ringde sin vän Carolina Gynning och det slutade med att hon sponsrade restaurangen med över 150 av sina snygga vinglas!

- Jag kunde aldrig drömma om att det skulle bli en sådan succé. Jag sa till Alex att om det kommer tre gäster, vilka då är jag, en granne och en stackare som kört vilse, så ska vi vara glada. Jag blev snabbt överbevisad. Jag är väldigt stolt över vårt samarbete och vår unika kombination som har lett till succé. 

Och detta är bara början.

Säger Tobbe

- Vår kombination är verkligen unik. Vi har båda många idéer och tillsammans förverkligar dom. 

Säger Alex

- Kan på riktigt ha varit den godaste pizzan vi ätit. Det konstaterade vi ALLA. 

Jag utser "15 Minuter En Kvart" till stjärnkrog. 

Skriver Magdalena Graaf i sin blogg
 

2019 drev vännerna Alex och Solly 15 Minuter En Kvart.

Året 2020 har Alex tagit över restaurangen själv och lagt in än mer av sin egna nisch. 

Vår affärsidé är att kunna erbjuda en pizza med hög kvalitet och med så färska närproducerade varor som möjligt. Samtidigt kunna erbjuda alla något unikt. 

Vi har därför ett stort utbud av både kött, vegetarisk, vegansk, glutenfri samt laktosfri mat/pizza. Vårt viltkött är dovhjort från Sverige.

 

Vi började tidigt att kontakta företagare runt om i trakterna. Vi ville skapa ett samarbete med lokala producenter. Vi tycker att landsbygden ska leva och därför måste vi hålla ihop!

Vi är väl medvetna om allergier såsom gluten och laktos.

- Jag tycker att pizza är en konst, där enbart din fantasi sätter gränser. Jag vill kunna erbjuda en pizza med närproducerade råvaror och självklart ska den hålla den absolut högsta kvaliteten. Samtidigt vill vi ge dig en fantastisk helhetsupplevelse hos oss på Sjörup Prästgård.

Säger Alex

Välkommen att njuta av vår lantligt rustika matsal eller sitt ute på vårt stora trädäck med vacker utsikt mot böljande landskap och hästar i hagen!

Vi har även utökat vår parkering.

Hjärtligt välkomna önskar

 

Alex & Tobbe

SJÖRUP PRÄSTGÅRD

HÄSTAR  I  RESTAURANG  I  EVENT